Nieuwe verkaveling Bachte-Maria-Leerne (Deinze)

25 maart 2020

Nieuwe verkaveling Bachte-Maria-Leerne (Deinze)

"De Gentse sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard wil op middellange termijn 19 sociale huurwoningen realiseren in de nieuwe verkaveling tussen de Meirebeekstraat en de Leernsesteenweg in Bachte-Maria-Leerne (Deinze). Deze huurwoningen sluiten aan op de pas opgeleverde sociale koopwoningen van zustermaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk.

De nieuwe eigenaars van de 33 sociale koopwoningen kregen zopas de sleutels. “De woningen zijn erg goed gelegen, dichtbij de N466, met vlotte verbindingen naar Deinze en Gent. Dat vlotte verkoop verbaast ons zeker niet. In het register van KLE Het Volk voor Deinze stonden 72 kandidaat-kopers ingeschreven. De 33 woningen werden toegewezen volgens de geldende procedure, waarbij rekening gehouden wordt met onder andere het inschrijvingsnummer en de lokale binding”, klinkt het bij Hans Heyse, directeur van Kleine Landeigendom Het Volk. De kopers staan zelf in voor vloeren en de keuken.

De 33 sociale koopwoningen werden ontworpen door Architectenburo De Muynck en gerealiseerd door Bouwonderneming Damman nv. De werken begonnen in maart 2018. Het project bestaat uit zowel koppelwoningen als aaneengesloten bebouwing met drie of vier slaapkamers. Elke woning heeft een regenwaterput, zonneboiler, tuin, terras en garage of carport."

Artikel: https://www.bouwkroniek.be/article/volkshaard-bouwt-in-bachte-maria-leerne.32766