Wijk Elsbos krijgt steeds meer vorm: Volkswelzijn start bouw twee flatgebouwen

22 april 2021

Wijk Elsbos krijgt steeds meer vorm: Volkswelzijn start bouw twee flatgebouwen

"Decennia lang werden er plannen gemaakt voor de nieuwe woonsite Elsbos in Sint-Gillis-Dendermonde, tussen de Lange Dijkstraat, Hoeksken, Winningstraat, Zevendagwand, J. Heirbautstraat, Marcel Bovynstraat, Prateveld en de spoorlijn. Het duurde uiteindelijk tot eind 2017 voor de eerste spade er in de grond ging. Uiteindelijk moeten er meer dan 400 woningen komen.

Omdat er ook een reeks sociale woongelegenheden moeten komen, sloegen sociale bouwmaatschappij Volkswelzijn en de Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij SBK de handen in elkaar. SBK zorgde al voor de verkoop van 28 koopwoningen en zeven appartementen. Nu is Volkswelzijn gestart met realiseren van twee appartementsgebouwen. “Die zullen elk tien flats tellen”, zegt voorzitter Hilde Raman. “De bouw ervan zal Volkswelzijn 2,5 miljoen euro kosten.”

De appartementen worden gebouwd in de straat Schrieksweide, vlakbij een centrale wadi of waterbekken. “Door gebruik te maken van extra isolatie, zonnepanelen, efficiënt ventileren en recuperatie van regenwater zullen deze twee gebouwen bijna energieneutraal zijn”, zegt directeur Karin Verhelst.

Tegen het voorjaar 2022 moeten de eerste huurders hun intrek kunnen nemen in de nieuwe appartementen. Ondertussen rijzen ook op al verkochte bouwgronden woningen als paddenstoelen uit de grond. Voor wie nog interesse heeft in de aankoop van een kavel, kan informatie opvragen via www.volkswelzijn.be.

Voor een volgende fase voorziet Volkswelzijn nog eens de bouw van twee appartementsgebouwen, deze keer voor tien en vijftien flats. Ook die komen in de straat Schrieksweide. De bouw daarvan zal starten midden 2022. De komende vijf tot tien jaar worden vervolgens de overige bouwpercelen ingevuld met woningen en flats van alle types."

Artikel: https://www.hln.be/dendermonde/wijk-elsbos-krijgt-steeds-meer-vorm-volkswelzijn-start-bouw-twee-flatgebouwen~a4226a3e/