Damman bouwt sociale appartementen in Lierde

23 maart 2021

Damman bouwt sociale appartementen in Lierde

"“Hier komen zes nieuwe huurappartementen met telkens twee slaapkamers, die worden gebouwd op een restperceel achteraan in de woonwijk. In overleg met de gemeente werd beslist om de voormalige speelpleinzone aan te wenden voor de realisatie van dit nieuwe project. In deze wijk zijn er reeds 45 sociale huurwoningen die dateren uit de jaren ’80 van vorige eeuw. In die periode werden eveneens sociale koopwoningen gerealiseerd waardoor er een mix van eigenaars en huurders is in de wijk”, duidt Stefaan Vercamer, voorzitter van de shm.

“De bestaande woningen in de wijk zijn vooral voor grotere gezinnen. Voor kleine gezinnen was er nog geen gepast aanbod. Het is goed dat nu ook alleenstaanden of koppels met één kind de kans krijgen in het sociaal huurpatrimonium in onze gemeente. Dit project is een positieve samenwerking tussen de gemeente en de shm om het opgelegde bindende sociaal objectief te behalen”, aldus burgemeester Jurgen Soetens.

Bressers Architecten uit Gent ontwierp dit project. “Het bouwproject is perfect inpasbaar in de omgeving. Het zal een meerwaarde bieden aan de wijk. Er wordt rekening gehouden met de bestaande type bebouwing zodanig dat het nieuwe project volledig opgaat in de wijk”, vult schepen van Huisvesting Antoine Van De Maele aan.

“We merkten inderdaad op dat er een woonnood is voor kleine gezinnen. Algemeen staan er voor Lierde 335 mensen op de wachtlijst. De kandidaten die van de jongste zes jaar reeds drie jaar in Lierde wonen, krijgen voorrang. Daarvan komt het overgrote deel in aanmerking voor een woning met twee slaapkamers. Het project heeft een prijskaartje van om en bij de 900.000 €. Het einde van de werken istaat gepland tegen het voorjaar van 2022”, besluit directeur Jeanique Van Den Heede van de shm."


Artikel: https://www.bouwkroniek.be/art...